HTML

égigérő haj

A Középülettervezési Tanszék alkotóhete, 2011

Friss hozzászólások

Archívum

hogy égig érjen a hajunk - Terebessy Tóbiás - MENETREND

2011.04.04. 16:40 eptura

- Égig érő haj workshop műegyetemisták részére -


ihletadó videók itt!

Számomra ebben az eseményben a tanulás a lényeg! Azért vállaltam, hogy megismerjek érdekes, nyitott embereket, akikkel a kreativitást használhatjuk közös nyelvnek és lehetőséget adunk egymásnak arra, hogy mások számára is érthető formában artikuláljunk valamit!

Kiindulás az emocionális zónából: (Utas és Holdvilág 2.rész)


1. nap: (április 4 hétfő) Az  „Ulpius örvény...”

(A bizonytalan programvezetőt biztosítják a diákok az elszántságukról)

 - Találkozás a Tárnok utca Szentháromság tér sarkán (13h) - feladat a Szentháromság téren elindulva a Hunyadi Lépcső felé haladva (nem visszafelé) létrehozunk egy emberörvényt.

Esemény: A lépcső alján koncentrikus körökbe összeállunk, minden második kör egy irányba forog és nagyon lassan haladunk a lépcsőn forogva felfelé majd szépen sorban elfogyunk a bástya aljában. Felülről dokumentáljuk az eseményt és feltesszük az egyik megosztó portálra.

A tankör feladata, hogy közösen kigondolják,  mi legyen a hangja (nem zeneszám!! Hang, szöveg villamos kanyarodik, autó gyorsít, természet működik….)

Az érdeklődők számára egy gyors prezentáció A Medence csoport munkáiból.

16h Pipa utca 4

Makett labor.

Este Mélykék előadás a gödörben. 19:30-


2. nap: (április 5 kedd) Találkozás 15h Hunyadi Lépcsőn.

A véletlen szentélye

 - Arccal egy irányba tekintve (hanyatt fekve, várfalat nézve passzív, információ mentes közeg) vizuális képek verbális megjelenítése. Mindenképpen érezhetően a tervezett közegben, csak néhány szó bekiabálással a lényeg kifejezése. (Bicikliző nyúl a bástyasétányon bámul a budai hegyek felé, stb.)

A szöveg dokumentálása hangfelvevővel. Majd felírjuk egy papírlapra, vagy begépeljük egy számítógépbe a szimpatikusnak ítélt elemeket.

- a képekben keresünk valami rendszert, és ennek segítségével 3 egységet, történetet hozunk létre. Ezekből az egységekből a szóvá tett képeket követve 3 munkacsoportot hozunk létre.

- csoportok egyirányú gondolkodásának játéka

A kimondott képekből létrejött történetet mindenki megkapja.

Házi feladat: egyenként írjanak egy befejezést hozzá. Jó lenne néhány esemény, további képek.


3. nap: (április 6 szerda) Találkozás 15h Szent György utca palota felöli végén

Felolvassuk az egyéni befejezéseket, és minden csapat választ egy sztorit.

- A történet leforgatása valamilyen digitális képrögzítővel. Valós idejű alámondással, nincs vágás! Stop motion animáció, firka, ujj báb, valós elemek használata! Érzés-érzet.

(Ráfordított idő max 2 óra a ”film” hossza 1-2perc ) 

A különböző egységeken belül a csapatok közötti átjárást lehetőség szerint szeretném mellőzni.


4. nap: (április7 csütörtök) Találkozás 15h

Az elkészült etűdökből választunk 3 struktúrát. Ez lehet: ritmus, tárgy , exteriőr, fogalom ….

Ezek szerint a fogalmak szerint hozunk létre egy időbeli környezeti beavatkozást, aminek 3 rétege van ugyan, de lehetőség szerint ezt a valóságban nem tudjuk külön választani.

Az esemény dokumentálása a létrejövő filmecske egyik részét képezi, ami egyébként bemutatja az összes aktivitásunkat a héten.

 

Terebessy Tóbiás

Medence Csoport

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egigerohaj.blog.hu/api/trackback/id/tr262799209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Altaris 2011.04.04. 22:52:26

www.youtube.com/watch?v=bQLCZOG202k

Valami hasonlót csináltak Antwerpenben is (mint mi akarunk a várban), nézzétek. A dalt Julie Andrews énekli a Muzsika hangja című filmből. (Ajánlom szeretettel, ha nem ismered.)
süti beállítások módosítása