HTML

égigérő haj

A Középülettervezési Tanszék alkotóhete, 2011

Friss hozzászólások

Archívum

Hát ez lett az örvényből!

2011.04.21. 08:00 eptura

Reflexió - Égig érő haj
A munkafolyamat eredményei

Örvény

Egy előre megtervezett akció, melyet a diákok önállóan választottak. A folyamat szemléltette, hogy kevés utasítással létre lehet hozni egy olyan eseményt, amiből kiindulva a résztvevők átélhetik a természet egyik folyamatát, és ez bevonzza a szemlélődőket. Természetesen a megvalósításhoz fontos volt az irányultság, a közösség és a nyitottság.

  • belülről
    Kaotikus, bizonytalan, tömegmozgás, a meghatározott rendszer felbomlása, értelmetlen áramlás, vicces együttmozgás
  • kívülről
    Áramlás, irányultság, közös motiváció, lendület, játék, tömeg szimuláció, irányeltérítő

A megvalósult esemény számomra is egy izgalmas új élmény volt, ami csak ismeretlennel rendelkezett - minden pontja a helyszínen alakult ki, igazi performansz lett belőle.
Fontos tapasztalás volt a tömeg élménye, sok ember együtt dolgozik, egy idő után együtt gondolkozik és egyszerű utasítások könnyedén irányítanak egy belőlük létrejött nagyobb egységet. A sok ismeretlen végtelen számú kérdéséből sok választ és megélt tapasztalatot szereztünk. Ha ezeket okosan rendszerezzük és elemezzük rögzíthető tapasztalatokat szerezhetünk belőlük.

Csapatmunka:
Számunkra két iskola közül lehet választani - az egyik a prekoncepcióval, a másik egy módszerrel operál.
A harmadik a rögtönzés, ami természetesen sok tapasztalatot is adhat, de benne van a lehetőség arra - ahogy a prekoncepciós vonalon is - hogy a végső döntéseket a projektvezetőnek kell meghozni.

Mi a módszer mellett döntöttünk, olyan feladatokat adtunk, amik egymásra épülve egy irányba segítik a szabad gondolatokat. A résztvevők egy irányból indulva haladtak. Saját ötleteiket, képeiket, cselekményeiket dolgozták fel. Csapatban dolgozva, együtt gondolkozva keresték a megoldásokat. Jellemzően két állandó csapat volt, akik 6-8 fővel minden alkalommal megjelentek és megérezték, hogy milyen az, amikor lehet számítani a másik gondolataira és munkájára. A harmadik csapat nagyon eklektikus volt. Mindenesetre a három folyamatra jellemző volt hogy 18-20 ember együtt és egy irányba gondolkozott az esemény alatt. Ami minket büszkeséggel tölt el, az hogy jelen voltak az adott időben és hogy ennyi ember folyamatosan haladt a csapatban gondolkozás és az együtt dolgozás irányba.


 

Saját döntéseikkel alakították ki azt az utat, amin a csapat járt.
A mi produktumunk ez az út volt.
Amit ebben a formában is köszönök!

A bloghoz adalék a három történet és a forgatókönyvek.

2011-04-05 09:19

1 komment

Címkék: hétközi

A bejegyzés trackback címe:

https://egigerohaj.blog.hu/api/trackback/id/tr672801037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mB · http://frankzappa.blog.hu/ 2011.04.05. 10:45:34

szuper! Kösz és hajrá!!! :-)
süti beállítások módosítása