HTML

égigérő haj

A Középülettervezési Tanszék alkotóhete, 2011

Friss hozzászólások

Archívum

Egyszerű többség - Műcsarnok

2011.03.28. 22:57 gBal

http://3.bp.blogspot.com/-6vWV1Hjb2CU/TW-i3Ma5w4I/AAAAAAAAACk/p-z5z6kUTKg/s1600/magyar_nagy_fekvo-web.gif


A kiállításon résztvevő alkotók-csoportok egy része az idei (vagy a korábbi években) alkotóhét meghívott műteremvezetői!

egyszerutobbseg.blogspot.com


Az egyszerű többség elvén alapuló döntési folyamat egy demokratikusan működő közösséget feltételez. A közösség számára létfontosságú az összetartozás, míg a benne szerepet vállaló egyén számára a szabadság. Az együttgondolkozás, a közösen eltöltött idő, egymás kölcsönös inspirálása, a válságok és viták – mind lényegi elemei egy közös alkotófolyamatnak. Vajon mennyire jellemző ez a fajta együttműködés a kortárs magyar művészeti színtérre? Mennyire közösek a célok, és az alkotómunka során hogyan alakulnak az egyéni ötletek? Vajon a gyakorlatban is megvalósulhat-e egy működő közösség, vagy a közösség iránti vágy önmagában még nem elég a megvalósításához és működtetéséhez?

Ezekre a kérdésekre keresi a választ a kiállítás, miközben olyan fiatalokból álló művészcsoportoknak teremt bemutatkozási lehetőséget, akik számára az alkotási folyamat alapja a közös gondolkodás és a kollektív munka. A kiállítás magyar és angol címe a közösségi lét legalább két olvasatát kínálja: a többség vagy az egyén nézőpontjából. Az egyszerű többség az említett döntési mechanizmus jellegzetességei mellett az egyén és a közösség feszültségeit is hordozza: az egységnek ára van, olykor épp a szabadság, ezért a közös alkotás az egyéni szabadságok folyamatos újragondolására is késztet. A No One Belongs Here More Than You (idézet Miranda Julytól) arra a közös munka során minduntalan feltámadó kételyre igyekszik reflektálni, amely nyugtalanító módon az egyén szerepét, jelenlétének szükségességét kérdőjelezi meg.

Megnyitó: 2011. március 25. péntek 19 óra
helyszín: Műcsarnok Budapest XIV., Dózsa Gy.út 34.

Résztvevő művészcsoportok
Asztaltársaság, Besorolás Alatt Csoport, Laci&Balázs, Kitchen Budapest, Plágium 2000,
SZ.A.F., Szentirmai Tamás + Vági János + Szakács István, Szövetség '39, The Corporation, The Randomroutines, Tehnica Schweiz és Katarina Sevic, D1618, Újirány Csoport, 1000%

http://www.epiteszforum.hu/files/imagelist/426_d7yj1g_1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: budapest képzőművészet

A bejegyzés trackback címe:

https://egigerohaj.blog.hu/api/trackback/id/tr232780531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása